Gehaktballetjes met kaneel en gember

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm twee eetlepels olie en bak de ui, gember, kaneel, koriander en cayennepeper op zacht vuur glazig. Doe over in een mengkom en laat afkoelen tot lauw.
Stap 2.
Voeg het gehakt toe en kneed het met het zout, peterselie, ei en paneermeel goed door elkaar. Rol balletjes ter grootte van een walnoot en laat ze een uurtje opstijven in de koelkast.
Stap 3.
Verwarm nog een eetlepel olie en bak de balletjes om en om bruin. Giet een deciliter water en het citroensap erbij en laat op zacht vuur in circa 10 minuten gaar worden. Schep ze af en toe om.
Deze balletjes zijn heerlijk bij couscous, pasta of een stamppotje. In de jus kunt u ook kikkererwten, blokjes courgette of cherrytomaatjes mee laten stoven.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

600 g rundergehakt
3 el olijfolie
1 grote ui, geraspt
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1 tl kaneel
1 tl korianderpoeder
mespunt cayennepeper
zout
1/2 bos bladpeterselie, gehakt
1/2 ei, losgeklopt
2 el paneermeel
sap van 1/2 citroen

Keukengerei

mengkom koekenpan