Gehaktballetjes met ma?skorrels

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt in een kom. Snijd de korstjes van het brood en week het brood in een scheutje water of melk. Spoel de ma?skorrels in een zeef af onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Meng het uitgeknepen en verkruimelde brood, de ma?skorrels, het ei, het paprikapoeder en wat zout en peper door het gehakt. Rol met vochtige handen circa 24 balletjes van het gehakt.
Stap 2
Verhit de boter of de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes met niet teveel tegelijk in circa 8 minuten rondom bruin en gaar. Eet de gehaktballetjes met brood of met tortillachips en een sausje.

Ingrediënten

500 g gehakt, half om half 2 sneetjes brood 1 blik ma?skorrels (circa 200 g) 1 ei 2 theel. paprikapoeder zout en versgemalen peper 50 g boter of 3 eetl. olie