Gehaktbrood met mozzarella

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 140
graden.

Meng het gehakt met de aardappelrasp,
ui, paprika, basilicum,
peterselie, peper, paprikapoeder
en het ei. Verkruimel de beschuit
boven het gehaktmengsel en
meng dit goed. Verdeel er vervolgens
de mozzarella doorheen.

Vet een cakevorm (lengte +/-
20 cm) in met de boter. Stort het
gehaktmengsel in de cakevorm
en druk dit goed aan. Bedek de
cakevorm met aluminiumfolie en
zet hem een uur in de oven. Haal
na 40 minuten het aluminiumfolie
eraf, zodat de bovenkant bruin
bakt. Laat het gehaktbrood iets
afkoelen en snijd het in plakken.

Ingrediënten

600 g rundergehakt
1 grote aardappel, geraspt
1 ei
1 ui, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes
2 eetlepels basilicum, fijngesneden
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
1 theelepel paprikapoeder
1 beschuit
1 bol mozzarella, in stukjes
Boter om in te vetten