Gehaktbrood met verstopte eieren

  • 8 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de eieren in 8 minuten bijna hard, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Doe het gehakt in een kom en meng er de gehaktkruiden, de peterselie, het ei, de verkruimelde beschuiten en wat zout en peper door.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180?C. Bestrijk een cakevorm met een inhoud van 1 liter met wat olie. Doe de helft van het gehakt in de vorm en druk het stevig aan. Maak in de lengte een gootje in het gehakt. Snijd aan de boven- en onderkant een kapje van de eieren en leg ze tegen elkaar in de uitholling in het gehakt. Dek af met het resterende gehakt en druk goed aan, zodat de eieren rondom met gehakt bekleed zijn. Maak met de botte kant van een mes een ruitjespatroon op de bovenkant van het gehakt.
Dek de vorm af met aluminiumfolie en zet het gehaktbrood 1 uur in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie na 30 minuten. Laat het gehaktbrood buiten de oven afgedekt 10 minuten rusten. Giet het vrijgekomen vocht uit de vorm, stort het gehaktbrood op een schaal en snijd het in dikke plakken. Lekker met tomatensaus of kerriesaus. Geef er verder aardappelpuree, gebakken aardappelen of rijst en groenten naar keuze bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

750 gram gehakt, half om half (ongekruid)
4 eieren
1 eetl. gehaktkruiden
4 eetl. fijngehakte peterselie
1 ei
2 beschuiten
zout en versgemalen peper
olie voor het bestrijken van de vorm
tomatensaus of kerriesaus

Keukengerei

Steelpan Kom Cakevorm Schaal