Gehaktletter

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing met boter en warm water. Kneed het minstens 5 minuten goed door tot een soepel elastisch deeg. Laat op een warme plek, bijvoorbeeld bij de verwarming, een half uur afgedekt rijzen. Kneed het deeg nogmaals en vorm er vier gelijke stukken van. Laat deze stukken weer een half uur afgedekt rijzen.

Stap 2
Vorm van het gehakt vier gelijke stukken en kneed ze tot een lange worst. Laat de worsten in de koelkast even opstijven terwijl je het deeg gaat uit?rollen; bestrooi het werkblad met bloem en rol het eerste stuk deeg uit tot een langwerpige lap iets groter dan de worst en circa 4 millimeter dik. Leg de worst in het midden van het deeg en vouw het deeg er omheen. Teveel deeg afsnijden en de randen goed aandrukken of samenknijpen. Doe dit met het andere deeg en worsten ook.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm van de deegworsten een letter en controleer of het deeg er goed omheen blijft zitten en de randjes goed dicht zijn. Leg de letter met de naad naar beneden op het bakpapier en bestrijk hem met een beetje ei. Bak de letters in circa 20 minuten en laat ze afkoelen tot lauw voordat je ze uitdeelt.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

600 g gekruid gehakt
1 pak witte broodmix 500 g
bakpapier
1 losgeklopt ei

Keukengerei

bakpapier