Gehaktpastei

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200?C. Verwarm de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig. Maak ondertussen de champignons schoon en hak ze in grove stukjes, snijd de levertjes in kleinere stukjes en braad alles even snel aan.

Stap 2
Vermeng in een schaal het gehakt met de gebakken ui, lever en champignons, 3/4 van het ei en kneed het geheel goed door.

Stap 3
Bestuif het werkblad met bloem, verdeel het deeg in twee porties en rol er twee rechthoekige lappen van, de een iets groter dan de ander. Leg de kleinste lap op een ingevet bakblik (bakpapier is nog makkelijker) en verdeel hierover het gehakt en laat rondom een rand van 2 centimeter vrij. Bestrijk de randen met wat water en leg de andere deeglap er bovenop, druk de randen goed aan met een vork en snijd eventueel bij. Maak bovenop een of twee kleine openingen in het deeg van waaruit de stoom kan ontsnappen.

Stap 4
Bestrijk het deeg met het resterende ei en bak de gehaktpastei in 35 minuten gaar en bruin. Lekker met een groene salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

700 g gekruid gehakt
1 pak hartige taartdeeg, (diepvries)
2 el vloeibare boter
1 grote ui, gesnipperd
100 g kastanjechampignons
100 g kippenlever
3 eieren, losgeklopt

Keukengerei

Koekenpan Schaal Deegroller