Stap 1
Breng een grote pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de bloemkoolroosjes een minuut, doe over in een vergiet en spoel direct koud af. Verwarm de oven voor op 180?C. Leg de bloemkoolroosjes in een ingevette ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout.
Stap 2
Verwarm in een pan met dikke bodem een eetlepel boter en fruit hierin de gesnipperde ui met de kerriepoeder zachtjes lichtbruin, voeg de bloem toe en roer goed om. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren terwijl de saus gaat koken. Laat een minuut pruttelen en zet dan het vuur uit, roer de kaas erdoor en giet deze dikke saus over de bloemkool.
Stap 3
Bak de bloemkool in circa 20 minuten tot er een mooi bruin korstje op zit. Verwarm de rest van de boter in een
koekenpan en bak de gehaktrondo?s 4 minuten per kant rondom bruin en gaar.
4 gehaktrondo?s
1 middelgrote bloemkool, verdeeld in kleine roosjes
zout en peper
2 el vloeibare boter
1 ui, gesnipperd
1 tl kerriepoeder
2 el bloem
300 ml melk
50 g geraspte oude kaas
Kookpan Vergiet Ovenschaal Pan met dikke bodem Koekenpan