Geitenkaasterrine met dadels en pistachekruim

  • 4 personen
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven op 180 graden en smelt 15 gram boter in een pan.

2.Knip het vel deeg in 4 stukken van 15 bij 15 cm en bestrijk ze met de gesmolten boter. Wikkel de velletjes om een ronde steel, bijvoorbeeld van een garde, en bak de deegkrullen in de oven in 10 minuten goudbruin.

3.Verwarm de sherry in een pannetje en laat die tot de helft inkoken.

4.Bekleed een klein bakvormpje met plasticfolie en leg hier een plak geitenkaas in. Vul het vormpje met de helft van de zachte geitenkaas. Leg er dan een laagje platgedrukte dadels overheen en vul het vormpje op met de rest van de geitenkaas. Druk alles goed aan en sluit de terrine af met nog een plak harde geitenkaas. Vouw het plasticfolie erover en zet de terrine in de koeling tot gebruik.

5.Snijd de terrine met een warm mes in plakken. Garneer ze met een deegkrul, de sherrysiroop en pistachekruim.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

300 g zachte verse geitenkaas
8 zachte Medjoul dadels zonder pit
2 plakken harde geitenkaas
Pistachenootjes, gepeld en fijngemalen
1 vel brick- of filodeeg
2 dl Pedro Ximenez-sherry
Boter