Gekarameliseerde perziken met vanille-ijs

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de perziken uitlekken en vang het sap op. Dep de perziken droog, giet er wat amaretto over en een laat 1/2 uur intrekken. Snijd of knip de koekjes in stukjes en roer ze door de zachte boter. Giet een laagje perziksap in een passende ovenschaal en zet de halve perziken met de kant waar de pit heeft gezeten naar boven in de schaal. Verdeel het koekjesmengsel over de perziken. Tot zover kan het dessert worden voorbereid en afgedekt in de koelkast worden gezet.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180?C. Bestrooi de perziken met de basterdsuiker en schuif de schaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de perziken beginnen te kleuren. Neem de schaal uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de perziken over de borden, bedruppel met het vocht uit de ovenschaal en schep er een bolletje vanille-ijs bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

8 halve perziken uit blik (een groot blik van 800 gram)
8 amaretti- of bitterkoekjes
40 gram zachte boter
2 eetl. bruine basterdsuiker
vanille-ijs

Keukengerei

Vergiet Kom Ovenschaal