Gekaramelliseerde appeltjes met sabayon en vanille-ijs

  • 4 personen
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de appelpartjes in een koekenpan aan in een klontje boter. Strooi de suiker erbij en laat de appeltjes op een laag vuur langzaam karamelliseren.

Doe alle ingredi?nten voor de sabayon in een schaal en klop het mengsel boven een pan warm water (au bain marie) tot een dikke, gladde saus. NB: Laat de saus niet te heet worden, anders wordt het roerei!

Leg de appelpartjes op de borden, lepel de sabayonsaus eroverheen en leg er een bolletje ijs op.

Bron: Proef...nr. 1 2011

Ingrediënten

2 appels, in partjes gesneden
4 eetlepels suiker
klontje roomboter
4 bolletjes vanille-ijs

Voor de sabayon
4 eidooiers
scheutje witte wijn
2 eetlepels suiker