Gekruide gehaktballetjes

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Indiaas
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt in een kom. Snijd het brood zonder korsten in blokjes, week ze in water, knijp ze droog, maak ze met een vork fijn en doe het broodkruim bij het gehakt. Voeg de gefruite uitjes toe, pers er de knoflook bij en meng met de kerrie, het korianderpoeder, de cayennepeper, wat zout en het ei tot een samenhangend mengsel.

Stap 2
Zet het gehakt in de koelkast om het op te laten stijven.

Stap 3
Rol met vochtige handen circa 12 balletjes van het gehakt.Verhit de boter in een koekenpan en laat de gehaktballetjes regelmatig kerend op middelhoog vuur in 8-10 minuten gaar en bruin bakken.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

500 g gehakt, half om half
2 sneetjes wittebrood
4 eetl. gefruite uitjes
2 teentjes knoflook
4 theel. kerrie
1 theel. korianderpoeder
1/ 2 theel. cayennepeper
zout
1 ei
braadboter om te bakken

Keukengerei

Kom Knoflookpers Koekenpan