Gekruide varkensrollade met boerenkoolschotel

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan, haal de rollade even uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het braadvet, voeg de gewelde rozijnen en pijnboompitten toe. Bak alles al roerend op zacht vuur lichtbruin en haal het dan uit de pan. Houd tot verder gebruik apart.

Stap 2
Leg de rollade terug in de pan, giet er een paar eetlepels water bij en laat met het deksel op de pan een half uur stoven. Keer het vlees zo af en toe om. Laat de rollade 10 minuten rusten voor u hem in dikke plakken snijdt.

Stap 3
Kook ondertussen in een grote pan de aardappels in ruim water met zout in 10 minuten gaar, voeg de laatste 5 minuten de gesneden boerenkool toe. De boerenkool moet fris groen blijven en niet te gaar worden zodat alle vitamines bewaard blijven.

Stap 4
Giet alles af in een vergiet, doe terug in de pan, voeg boter en melk of bouillon toe en stamp tot een grove stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de stamppot met de gebakken ui, rozijnen en pijnboompitjes en serveer met de rollade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 1

Ingrediënten

1 gekruide varkensrollade van 500 g
2 el vloeibare boter
1 middelgrote ui, gesnipperd
50 g rozijnen, geweld in gekookt water
50 g pijnboompitten
700 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
300 g panklare boerenkool
50 g boter
1 dl warme melk of groentebouillon
zout en peper

Keukengerei

Braadpan Kookpan Vergiet