Gemarineerde bieflapjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de bieflapjes op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook in een platte schaal, waar de bieflapjes bij voorkeur naast elkaar in passen. Roer het citroensap, de sojasaus, de basterdsuiker, de tabasco of de sambal door de knoflook. Roer er als de suiker is opgelost, de olie door. Haal de lapjes een voor een aan beide kanten door de marinade en leg ze naast elkaar in de schaal (of leg ze twee aan twee op elkaar als de schaal te klein mocht zijn). Laat afgedekt op kamertemperatuur circa 30 minuten rusten en keer de lapjes in die tijd een of twee keer om. Als de marineertijd langer duurt, wordt de afgedekte schaal in de koelkast gezet.

Stap 2
Leg de gemarineerde bieflapjes op het barbecuerooster en laat ze snel aan beide kanten bruin roosteren. Lekker met bijvoorbeeld aardappelsalade of knapperig stokbrood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 91

Ingrediënten

4 bieflappen van circa 100 g per stuk
1 teentje knoflook
2?eetl. citroensap, vers of uit een flesje
1 eetl. sojasaus
1 eetl. bruine basterdsuiker
scheutje tabasco of 1/2 theel. sambal oelek
2 eetl. plantaardige olie

Keukengerei

Knoflookpers Platte schaal