Gemarineerde biefstukjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Sla de biefstukjes tussen 2 velletjes gladfolie plat met de bodem van een steelpan of vraag de Keurslager dit voor u te doen.

Stap 2
Roer het citroensap, de sojasaus, de basterdsuiker of de gembersiroop, de tabasco, de kerrie en de olie in een schaaltje door elkaar. Bestrijk of bedruppel een van de biefstukjes met de marinade, leg omgekeerd op een bord en bestrijk of bedruppel opnieuw. Leg het volgende biefstukje op het eerste en bestrijk of bedruppel eveneens met de marinade. Ga zo door tot alle biefstukjes op elkaar liggen en bestrijk of bedruppel de bovenkant eveneens met de marinade. Druk het stapeltje stevig aan en verpak strak in gladfolie. Laat de marinade op kamertemperatuur circa 1 uur intrekken.

Stap 3
Zet een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur en bestrijk de bodem dun met olie. Laat de pan zo heet worden dat de damp eraf komt. Bak de gemarineerde biefstukjes met vier tegelijk op hoog vuur in circa 1 minuut aan beide kanten mooi bruin. Lekker met bijvoorbeeld broccoli en rijst of miehoen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 9

Ingrediënten

8 biefstukjes van circa 75 gram per stuk
2 eetl. citroensap
2 eetl. sojasaus
??eetl. bruine basterdsuiker of gembersiroop
? theel. tabasco
1 theel. kerrie
2 eetl. plantaardige olie

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of steelpan Schaaltje Koekenpan