Gemarineerde champignons

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de champignons schoon zonder ze te wassen. Laat kleine exemplaren heel en halveer de grotere.

Stap 2

Breng in een roestvrijstalen steelpan de wijn met de azijn, de laurierblaadjes, de grof gesneden knoflook, de tijm en wat zout en peper aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes koken. Voeg de champignons toe, breng omscheppend aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken. Laat de champignons in het vocht afkoelen.

Stap 3

Schep de champignons met de laurier, de knoflook en de tijm in een glazen pot, giet er zoveel kookvocht op tot ze onder staan en giet er voorzichtig een dun laagje (olijf)olie op. Zet de met een deksel afgedekte pot zo mogelijk 1 week in de koelkast om de champignons goed op smaak te brengen. Giet telkens als er wat uit de pos is geschept een nieuw laagje olie op de champignons. Gebruik de champignons als borrelhap, voor een salade of als onderdeel van een antipasto. De champignons zijn in de koelkast circa een week houdbaar.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

500 g witte champignons
circa 1/4 l witte wijn
circa 1 dl kruidenazijn
2 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook
2 theel. verse of 1 theel. gedroogde tijm
zout en versgemalen peper
scheutje (olijf)olie

Keukengerei

Steelpan Glazen pot met deksel