Gemarineerde contrafilet

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vetrandje van de contrafilet op afstanden van 1 cm tot op het vlees in, om te voorkomen dat het op het rooster bol gaat staan.

Stap 2
Giet de rode wijn in een platte schaal waar de contrafilet in past. Snipper de ui en de knoflook en roer ze met de rozemarijnnaaldjes en wat peper door de wijn. Leg het vlees ca. 12 uur in de marinade in de koelkast en keer hem in die tijd minstens een keer om. Of leg het vlees in de marinade en laat op kamertemperatuur minstens 1 uur intrekken. Keer om en laat nogmaals minstens 1 uur marineren.

Stap 3
Neem het vlees uit de marinade en wrijf het met een keukenpapiertje af (de ui, de knoflook en de rozemarijn verbranden op de barbecue). Bestrijk het aan beide kanten met de olijfolie, leg het op het barbecuerooster en rooster in circa 4-7 minuten per kant ros?. Draai de contrafilet halverwege de tijd een kwart slag om een mooi ruitjespatroon te krijgen. Let op: de juiste tijd is afhankelijk van de temperatuur van de barbecue, de dikte van het vlees en de gewenste graad van gaarheid. Laat de contrafilet van? het vuur afgedekt circa 10 minuten rusten, zodat de vleessappen zich weer over het vlees kunnen verdelen en snijd het stuk in schuine plakken. Bestrooien met wat zout. Klassiek bij geroosterde contrafilet is een B?arnaisesaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

1 contrafilet van circa 600 gram
1 glas rode wijn
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 theel. rozemarijnnaaldjes
versgemalen peper
2 eetl. olijfolie
zout (bij voorkeur grof gemalen zeezout)

Keukengerei

Platte schaal