Gemarineerde drumsticks met citroenmayonaise en gepofte aardappel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de drumsticks met een scherp mes tot op het bot een paar keer in, zodat het vlees sneller gaart en krokante stukjes krijgt. Wrijf het vlees met 2 eetlepels olijfolie rondom in en leg ze op een rooster tot later gebruik. Kook de aardappels half gaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af, snijd er kruislingse inkepingen in en verpak ze in aluminiumfolie.

Stap 2
De mayonaise kunt u van te voren maken; doe de eidooiers met het zout, peper, mosterd, twee eetlepels citroensap en rasp in een mengkom en klop dit met een elektrische mixer glad. Voeg nu de eerste minuut druppelsgewijs onder voortdurend kloppen de olie toe en als de saus dik vloeibaar wordt met wat grotere hoeveelheden tegelijk. De olie moet uiteindelijk helemaal opgenomen zijn in de saus. Proef en voeg naar smaak nog meer citroensap, zout en peper toe. Zet de saus koel weg.

Stap 3
Leg zodra de barbecue gereed is het rooster met de drumsticks boven de kooltjes en rooster ze de eerste 5 minuten onder regelmatig keren. Haal de kip van het rooster en leg er een vel aluminiumfolie op. Leg nu de drumsticks op het folie en leg de verpakte aardappels ernaast. Leg een deksel over de kip en laat ze nog 10 minuten garen, keer ondertussen nog een keer.

Stap 4
Vouw de folie van de aardappels en duw de binnenkant van de aardappel een beetje omhoog door aan de zijkanten te drukken, leg een klontje boter in de opening en bestrooi ze met verse kruiden. Serveer de krokante kip met de citroenmayonaise, brood en een koel glas witte wijn.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 6

Ingrediënten

8 drumsticks kant-en-klaar gemarineerd
2 el olijfolie
4 grote kruimige aardappels
2 eidooiers
mespunt zout en peper
1 tl mosterd
1/2 citroen, rasp en sap
1/4 l olijf- of zonnebloemolie
4 klontjes boter
verse groene kruiden zoals, peterselie, bieslook, kervel, basilicum, fijngehakt

Keukengerei

Kookpan Kom Elektrische mixer