Gemarineerde entrecote met uiringen
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 0-20 minuten
- Barbecue
Stap 1
Leg de entrec?tes naast elkaar in een passende (glazen) schaal en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Laat de chilipeper zonder de zaadlijsten en de zaadjes, de knoflook, de oregano en de olijfolie in de foodprocessor of de blender draaien tot een grove pasta. Of hak de pepers, de oregano en de knoflook met de hand fijn en roer de olie erdoor. Bestrijk de entrec?tes met de helft van de marinade, keer ze om en bestrijk ze met de resterende marinade. Laat afgedekt op kamertemperatuur circa 2 uur rusten of zet tot 8 uur in de koelkast.
Stap 2
Snijd voor het vlees wordt geroosterd, de gepelde uien in ringen van circa 1/2 cm dik en leg ze circa 30 minuten in de melk. Laat ze uitlekken en haal ze door de bloem waar wat zout en peper door zijn geroerd.
Stap 3??
Rooster de entrec?tes circa 4 minuten per kant op de barbecue tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben en bestrooi ze met wat zout. Het vlees kan ook in een goed voorverwarmde grillpan worden geroosterd. Reken dan dezelfde tijd en keer na 2 minuten een kwart slag voor een mooi ruitjespatroon. Laat het vlees losjes afgedekt op een warme plaats circa 10 minuten rusten voor het wordt aangesneden.
Stap 4
Frituur de uiringen met niet teveel tegelijk in olie van 180?C goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stap 5
Snijd de entrec?tes in schuine plakken en verdeel die over de borden. Schep de gefrituurde uienringen erbij. Dit gerecht is heel geschikt als hoofdbestanddeel van een barbecue. Geef er frieten bij of knapperig stokbrood met kruidenboter. Als groenten is een gemengde salade het meest geschikt, bijvoorbeeld ijsbergsla met tomaat, komkommer en bosui.
2 entrecotes van circa 250 gram per stuk
1 grote of 2 kleine rode chilipepers
2 tenen knoflook
1 theel. gedroogde oregano
4 eetl. olijfolie
Voor de uiringen:
2 flinke uien
1/4 lt melk
100 gram bloem
zout en versgemalen peper
olie om te frituren
(Glazen) schaal Foodprocessor of blender