Gemarineerde kalkoenreepjes met rijst

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kalkoenfilet in reepjes van 5 cm lang en 2 cm breed of vraag de Keurslager dit te doen. Roer voor de marinade de sojasaus, de vissaus, het citroensap, de honing, de tabasco, de geperste knoflook en de sesamolie in een flinke kom door elkaar. Schep de kalkoenreepjes door de marinade. Laat afgedekt op kamertemperatuur circa 1 uur marineren en schep in die tijd een keer om. Snijd intussen de schoongemaakte paprika’s in reepjes.

Stap 2
Laat de kalkoenreepjes uitlekken en vang de marinade op. Dep de reepjes droog op keukenpapier. Verhit de olie in de wok of een grote koekenpan tot er lichte damp afkomt. Roerbak de reepjes kalkoen tot ze rondom gekleurd zijn. Schep ze uit de pan en giet er de olie uit tot er nog 2 eetlepels achterblijven. Roerbak de reepjes paprika in een paar minuten beetgaar. Schep de kalkoenreepjes door de paprika en giet er de opgevangen marinade bij. Voeg circa 1 dl heet water toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog een paar minuten stoven. Bind de saus met allesbinder of aangeroerde ma?zena. Lekker met rijst en bijvoorbeeld broccoli.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

500 gram kalkoenfilet
1 rode en 1 groene paprika
circa 1 dl plantaardige olie
allesbinder of aangeroerde ma?zena
Voor de marinade:
4 eetl. sojasaus
2 eetl. vissaus (nam pla)
2 eetl. citroensap
1 eetl. honing
paar druppels tabasco
1-2 teentjes knoflook
1 eetl. sesamolie

Keukengerei

Kom Wok of grote koekenpan