Gemarineerde kipfilets in spek met tomatensaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Dep de kipfilets droog en omwikkel ze met plakjes ontbijtspek. Leg ze tot gebruik naast elkaar op een bord afgedekt in de koelkast. Snipper de ui en de knoflook voor de saus. Verhit de olie in een steelpan en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook kort meefruiten. (Let op dat knoflook niet verbrandt, want dan wordt de smaak bitter!). Roer de kruiden door het uienmengsel en laat nog 1 minuut bakken. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng de saus aan de kook. Laat kort koken tot de saus de gewenste dikte heeft (of bind bij met allesbinder of aangeroerde ma?zena). Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Laat de saus desgewenst afkoelen en bewaar in de koelkast tot hij weer wordt opgewarmd.
Stap 2
Rooster de kipfilets op het barbecuerooster langzaam bruin. Warm de tomatensaus zonodig op en serveer bij de kipfilets.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 91

Ingrediënten

4 gemarineerde kipfilets
8-12 plakjes ontbijtspek
Voor de saus:
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetl. (olijf)olie
1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
2 dl gezeefde tomaten (passata)
uit pot of pak
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Steelpan