Gemarineerde kipspiesen met limoen en laurier

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de laurierblaadjes en houten prikkers 10 minuten weken in water. Snijd de kipfilets in gelijke blokjes van 3×3 cm. Snijd de limoenen in 8 parten. Rijg aan elke prikker afwisselend 4 stukjes kip, 2 stukjes limoen en 2 blaadjes laurier.

Stap 2
Bestrijk de spiezen nog met een beetje olie en grill ze op de plaat, onder de grill of op de barbecue in circa 10 minuten onder regelmatig keren bruin en gaar. Lekker met een rijstsalade en peperonata.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 6

Ingrediënten

4 gemarineerde enkele kipfilets
een paar takjes verse laurier
8 grote sat?prikkers of metalen spiezen
2 limoenen of citroenen
olie en kwast