Gemarineerde lamsfilet

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de marinade. Doe de korianderzaadjes, de venkelzaadjes en de komijnzaadjes in een droge koekenpan en laat ze omscheppend roosteren tot ze beginnen te geuren en in de pan gaan springen. Wrijf ze grof in een vijzel of plet ze onder een bodem van een steelpan. Roer de kruiden met de peper, het citroensap, de wijn en de olijfolie door elkaar. Leg de lamsfilets hierin en bestrijk aan beide kanten met de marinade. Laat afgedekt marineren en keer het vlees af en toe om.
Stap 2
Dep het vlees droog en en rooster het boven hoog vuur in 8-12 minuten bruin tot het de gewenste graad van gaarheid heeft. Bestrooi het vlees met wat zout en laat losjes afgedekt circa 5 minuten rusten voor het in schuine plakken wordt gesneden. Serveer met partjes citroen en een salade. Geroosterde aubergineplakken zijn er ook lekker bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

4 porties lamsfilet van circa 150 g per stuk
zout
Voor de marinade: 2 theel. korianderzaadjes
2 theel. venkelzaadjes
2 theel. komijnzaadjes
1 theel. grof gemalen zwarte peper
1 eetl. citroensap
1 glas rode wijn
2 eetl. olijfolie

Keukengerei

Koekenpan Vijzel of steelpan Schaal