Gemarineerde lende van de barbecue

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Marineer het vlees een avond van
tevoren in een mengsel van 200 ml
olijfolie en de tijm, rozemarijn, chilipeper
en 2 fijngehakte teentjes knoflook.

Verwarm de barbecue (met deksel)
tot 200 graden. Schroei het vlees
rondom dicht tot het een goudbruin
korstje heeft. Leg het uit het midden,
zodat het niet boven de kooltjes ligt,
en bak het 15 ? 20 minuten, met het
deksel op de barbecue.

Meng de gehalveerde minikrieltjes
met twee geplette teentjes knoflook,
de oregano en 50 ml olijfolie. Schep
het geheel in een verwarmde ovenschaal
en laat de krieltjes 20 ? 25
minuten op barbecue bakken.

Maak een salsa van de kerstomaatjes,
basilicum, ui, balsamicoazijn en
3 eetlepels olijfolie. Breng de salsa op
smaak met zout en peper en strooi de
Parmezaanse kaas erover.

Haal het vlees van de barbecue af.
Laat het in aluminiumfolie rusten tot
de krieltjes klaar zijn. Serveer het vlees
in dikke plakken, met de krieltjes en
tomatensalsa.

Ingrediënten

1,2 kilo dunne lende
Blaadjes van 4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
4 teentjes knoflook
1 rode chilipeper, zeer fijn gesneden
500 g minikrieltjes in de schil, gehalveerd
2 takjes oregano
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 kleine rode ui, in halve ringen
10 blaadjes basilicum
200 ml olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels Parmezaanse kaas