Gemarineerde plakken ham met salsa of chutney

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de grote plakken ham in twee?n. Verwijder het eventuele vet en kerf de randen van de plakken ham op regelmatige afstanden circa 0,5 cm in om te voorkomen dat de plakken tijdens het roosteren bol gaan staan. Roer de honing, het citroensap, de mosterd en wat peper en zout in een kom door elkaar.

Stap 2
Verwarm de ovengrill voor. Bekleed de braadslee uit de oven met folie om het uitlopende vocht op te vangen. Leg de plakken ham op het ovenrooster en bestrijk ze met het honingmengsel. Zet het rooster boven de braadslee en schuif ze beide niet te dicht onder de voorverwarmde grill. Laat roosteren tot de bovenkant van de ham mooi gekleurd is. De juiste tijd is afhankelijk van de temperatuur van de ovengrill en van de afstand tussen de grill en de ham. Kijk regelmatig, want het honinglaagje kan snel verbranden. Lekker met frieten en sla. Geef er salse of chutney uit een potje bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 91

Ingrediënten

4 plakken ham van circa 1 cm dik en 100 g per stuk (of 2 grote plakken van 200 g per stuk)
1 eetl. honing
1 eetl. citroensap
1/2 eetl. mosterd
versgemalen peper
desgewenst salsa of chutney uit een pot

Keukengerei

Kom Braadslee