Stap 1 Maak eerst de marinade. Snipper de ui en doe de snippers in een kom. Pers de knoflook erbij. Hak het pepertje zonder de zaadlijsten en de zaadjes fijn en doe ze in de kom. Roer de azijn erdoor en voeg de kruiden toe. Roer de olie door het mengsel. Schep de helft van de marinade in een schaal en leg de ribeyes in de marinade. Schep de resterende marinade erover. Laat afgedekt marineren en keer de ribeyes af en toe om.
Stap 2
Neem de ribeye uit de marinade, dep ze droog en bewaar de marinade. Laat ze boven hoog vuur in 8-10 minuten van buiten bruin en van binnen ros? worden. Keer ze op de helft van de tijd om en bestrijk ze met marinade. Bestooi het vlees met wat zout en laat het losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten voor het schuin in dikke plakken wordt gesneden en over de borden wordt verdeeld.
2 dikke ribeyes van circa 300 g per stuk zout
Voor de marinade: 1 kleine ui
2 teentjes knoflook 1 rood Spaans pepertje
4 eetl. balsamicoazijn
1 theel. verse of 1/2 theel. gedroogde tijm
1 theel. verse of 1/2 theel. gedroogde rozemarijn
1 theel. verse of 1/2 theel. gedroogde oregano 1/8 l olijfolie
Kom Knoflookpers Schaal