Gemarineerde schouderkarbonade met bieslook en paprika

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1:
De karbonades droogdeppen en in stukjes snijden. Voor de marinade de ingredi?nten, behalve de bouillon, door elkaar roeren. Het vlees er tenminste 2 uur inleggen.
Stap 2:
De boter met de olie in een braad- of hapjespan verhitten. Het vlees met een schuimspaan uit de marinade nemen en in de hete boter op hoog vuur snel aan alle kanten bruin bakken. De resterende marinade met de bouillon toevoegen en het vlees met een deksel schuin op de pan in ca. 30 minuten gaar laten worden. Het vlees vlak voor het opdienen met zout bestrooien en garneren met fijngeknipte bieslook en dungesneden reepjes rode paprika.

Ingrediënten

600 gram schouderkarbonades
2 eetlepels boter
1 eetlepel olie
zout
Voor de marinade: 1 eetlepel honing
2 eetlepels citroensap
1 dl ketjap manis
1 dl bouillon naar keuze
Voor de garnering: bieslook
rode paprika.