Gemarineerde varkenshaas met ananas

  • 6 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vouw de punt van de varkenshaasjes om en zet vast met een houten prikker, zodat het vlees overal even dik is. Laat de ananasringen uitlekken en vang het sap op. Doe 2 eetlepels van het ananassap, de gemberwortel, de Chilisaus, de sojasaus en de olie in een schaal en roer goed door elkaar. Leg de varkenshaasjes in de marinade en laat ze afgedekt marineren. Keer ze een paar keer om. Stap 2
Leg de varkenshaasjes elk op dubbele velletjes aluminiumfolie, verdeel de marinade erover en leg op elk varkenshaasjes 4 halve ringen ananas. Maak er twee pakketjes van. Bewaar ze tot ze op de barbecue worden gelegd in de koelkast.
Stap 3
Rooster de pakketjes niet te dicht boven niet te heet vuur circa 30 minuten tot de varkenshaasjes gaar zijn. (Maak eventueel een pakketje open om de gaarheid te controleren). Laat de pakketjes 5-10 minuten rusten. Maak de pakketjes open en vang het uitlopende vocht op. Giet het vocht in een steelpannetje, breng het op het vuur aan de kook en bind de saus met allesbinder of ma?zena. Snijd de varkenshaasjes elk in 4 schuine plakken. Verdeel de plakken met de ananas over de borden en schep de saus erover. Lekker met een koude rijstsalade of warme basmatirijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

2 varkenshaasjes van circa 300 g per stuk
1 klein blikje ananasringen op sap
2 theel. versgeraspte gemberwortel
2 eetl. chilisaus
2 eetl. sojasaus
2 eetl. plantaardige olie
stevig aluminiumfolie allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Schaal Steelpannetje