Gemarineerde varkenshaas met parmaham

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een pasta van de paprikapoeder, zout en peper, knolook en olie en wrijf de varkenshaas hiermee in. Laat een uur afgedekt intrekken. Spoel de paprika’s af en droog ze met keukenpapier. Snijd ze in vieren en vouw de plakken strak om de varkenshaas heen. Leg de parmaham overlappend naast elkaar op het werkblad tot een grote lap en rol de varkenshaas erin. Zet eventueel hier en daar vast met een cocktailprikker. Verwarm de olie in de koekenpan en bak de varkenshaas om en om in circa 30 minuten mooi bruin, knapperig en gaar. Laat het vlees afgedekt nog 5 minuten rusten en snijd het dan in dikke plakken. Lekker met geroosterde tomaten

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2008

Ingrediënten

400 g varkenshaas
150 g parmaham
1 tl paprikapoeder
zout en versgemalen peper
2 tenen knoflook, geperst
2 el olijfolie
2 geroosterde paprika's uit pot
2 el olijfolie

Keukengerei

cocktailprikkers keukenpapier