Gemarineerde varkenskoteletten met rozemarijn en knoflook

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de karbonades in een platte schaal en wrijf ze in met de knoflook, zout en peper, kruiden en giet er dan de wijn en olijfolie overheen. Wentel een beetje zodat de smaken zich goed verdelen en zet de schaal dan afgedekt een dag in de koelkast. Wrijf de marinade van de karbonades en grill ze aan in circa 6 minuten bruin en gaar.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

4 haas- of ribkarbonades
2 teentjes knoflook, geperst
grof zout en peper uit de molen
1 el rozemarijn
1 laurierblad
1 dl rode wijn
2 el olijfolie

Keukengerei

platte schaal