Gemarineerde varkensoester in moksi meti-marinade

  • 4 personen
  • Lunch
  • 20-30 minuten
  • Surinaams
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de doperwten in 3 minuten gaar in water met wat zout. Meng het ei, de zilveruitjes, de aardappel, komkommer, appel, doperwtjes, ma?s en mayonaise. Breng dit op smaak met zout en zwarte peper.

Marineer het gesneden vlees een half uur in de olie en marinade. Verwarm in een pan wat olie en roerbak de plakjes mooi om en om op een hoog vuur totdat ze net gaar zijn. Dat duurt 3 tot 4 minuten.

Serveer de salade in een schaal en leg de plakjes varkensoester eromheen. Garneer met wat pinda?s en eventueel met wat empeng.

Bron: Proef...nr. 5 2010

Ingrediënten

2 varkensoesters van 150 g (in dunne plakken)
50 g diepvriesdoperwten
1 eetlepel zilveruitjes (fijngehakt)
1 hardgekookt ei (gepeld en fijngehakt)
8 eetlepels mayonaise
200 g vastkokende aardappels (geschild, gekookt, in kleine blokjes)
1 blikje ma?s (100 g)
1 granny-appel (geschild, in kleine blokjes)
? komkommer (geschild, in kleine blokjes)
4 eetlepels moksi meti-marinade (toko)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels pinda?s