Gemarineerde zalm met salade en avocadosalsa

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de plakjes zalm op een bord en verdeel er het limoensap en de olijfolie over. Bestrooi met grof zeezout en laat het geheel 10 minuten intrekken.

Salsa: doe de avocado, bosui, tomaat, blaadjes koriander, rode peper en het sap van 1 limoen in een kom en meng dit door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Maak rozetjes van de plakjes zalm en leg ze op vier amuselepels. Maak af met een toefje avocadosalsa.

Bron: Proef 8 2012

Ingrediënten

100 g verse zalm, in dunne plakjes
Sap van 1 limoen
1,5 eetlepel olijfolie
1 theelepel grof zeezout
Halve rijpe avocado, gepeld,ontpit en in blokjes
3 takjes koriander, de blaadjes
1 kleine rode peper, zaadjes eruit en fijngesneden
Halve tomaat, zaadlijsten eruit en in blokjes snijden
1 bosui, in stukjes
Sapvan1 limoen voor de avocadosalsa