Gemengde bonensalade

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe beide kleuren bonen en de ma?s in een vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Snipper de ui. Snijd de stelen bleekselderij in de lengte doormidden en baarna in blokjes. Roer het citroensap of de azijn, de mosterd en wat zout en peper door elkaar. Klop er de olie door.

Stap 2
Doe de bonen en de ma?s in een kom en schep er de ui, de bleekselderij en de dressing door. Laat de salade afgedekt op een koele plaats (als de salade de dag tevoren wordt gemaakt in de koelkast) rusten. Laat de salade tijdig op kamertemperatuur komen. Schep nogmaals om en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Geef de salade als bijgerecht bij alle soorten vlees van de barbecue.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 91

Ingrediënten

1 blik of pot witte bonen (400 g)
1 blik of pot rode kidney bonen (400 g)
1 blikje of potje ma?skorrels (180 g)
1 rode ui
2 stelen bleekselderij
2 eetl. citroensap of azijn
1 eetl. mosterd
zout en versgemalen peper
1 dl olijfolie of plantaardige olie

Keukengerei

Vergiet Kom Garde