Gepocheerd ei met spinazie en Hollandaise saus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met het zout en de azijn en draai het vuur laag.

Klop voor de saus de eidooiers au bain-marie met de azijn en witte wijn tot een lobbige massa. Voeg de geklaarde boter toe en breng op smaak met zout en peper.

Pocheer de eieren in het gezouten water met azijn. Zorg dat ze van binnen mooi zacht blijven.

Bak ondertussen de spinazie en het sjalotje. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de gepocheerde eitjes, de spinazie en de Hollandaise saus op een snee toast.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

4 eieren
1 l water
1/2 dl azijn
500 g verse spinazie, gewassen
1 sjalot, gesnipperd
voor de hollandaIse saus:
1/2 dl wittewijn
scheutje witte wijnazijn
3 eidooiers
150 g geklaarde boter
4 sneden toast