Gepocheerde kalfsmedaillon met citroenrisotto

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daar het gesnipperd sjalotje en de rijst in. Schenk er 7 dl kippenbouillon en het sap van de citroen bij en laat de rijst zachtjes pruttelen zodat deze de bouillon opneemt. Blijf bouillon toevoegen totdat de rijst beetgaar wordt.

Roer rustig de parmezaan door de risotto en de mascarpone. Breng de risotto op smaak met zout en peper.

Breng de kalfsbouillon aan de kook met de salie, tijm en knoflook en zet deze dan op een klein vuur zodat het vocht niet meer kookt (het vocht moet 80 graden zijn).

Leg de medaillons in de bouillon tot ze net onderstaan, en pocheer ze op laag vuur in ongeveer 6 minuten zodat ze van binnen mooi ros? zijn.

Haal de medaillons uit de bouillon en serveer deze met de risotto. Garneer met de citroenschil en tuinkers.

Bron: Proef...nr. 7 2010

Ingrediënten

4 kalfsmedaillons (van ongeveer 150 g)
1 liter kalfsbouillon
2 teentjes knoflook (gepeld en gehalveerd)
2 takjes tijm
300 g risottorijst
1 liter kippenbouillon (pot)
75 g parmezaan (zelf geraspt)
1 citroen (sap)
2 salieblaadjes
1 gesnipperd sjalotje
2 eetlepels mascarpone
2 eetlepels olijfolie,
2 eetlepels citroenschil (fijngesneden)
2 eetlepels tuinkers