Gepofte aardappel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappels half gaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af, snijd er een kruislingse inkeping in en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze samen met het vlees op de barbecue en laat ze in 10 minuten gaar worden. Vouw de folie van de aardappels los en duw de binnenkant van de aardappel een beetje omhoog door aan de zijkanten te drukken. Serveer ze naar smaak met een romige vulling of pittige vinaigrette.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 6

Ingrediënten

4 grote kruimige aardappels
Vulling van:

bijvoorbeeld boter met kruiden en zout
bijvoorbeeld roomkaas met bieslook
bijvoorbeeld zure room
bijvoorbeeld vinaigrette van olie, citroen, mosterd en tijm

Keukengerei

Kookpan