Geroosterd runderribstuk met aubergine

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met vers gemalen peper. Snijd 3 knoflookteentjes tot lucifertjes en steek deze en de naaldjes van de rozemarijn in het vlees.

Snijd plakjes van de aubergine en strooi er (grof) zout op.

Verhit de barbecue goed, bestrijk het vlees met wat olie en gril het vlees aan beide kanten goed hard aan. Strooi er tussendoor wat (grof) zout op.

Zet het gas laag en doe de klep van de barbecue dicht. Gaar het vlees na in ongeveer 30 minuten, laat het rusten in aluminiumfolie. Heb je een traditionele barbecue op houtskool, draai het vlees dan met grote regelmaat.

Dep de aubergine droog en marineer ze met 2 teentjes gehakte knoflook, de gehakte majoraan en wat olie. Gril ze aan beide kanten.

Snijd het vlees in mooie plakken en serveer deze met de warme aubergines.

Bron: Proef...nr.4

Ingrediënten

1 runderribstuk (750 g)
3 takjes rozemarijn
5 teentjes knoflook
1 takje majoraan
1 kleine aubergine
4 eetlepels olijfolie

Keukengerei

aluminiumfolie