Geroosterd staartstuk met Siciliaanse caponata

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussengerecht
  • > 60 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 50 graden. Besmeer het staartstuk met 2-3 eetlepels olijfolie en bestrooi dit royaal met grof zeezout en peper. Leg het vlees een uur op een rooster in de oven.

Bestrooi de aubergine met zout en laat 5 minuten staan. Dep de blokjes droog met wat keukenpapier, verhit vier eetlepels olie in een hapjespan en bak de blokjes aubergine in gedeelten rondom goudbruin van kleur.

Voeg de ui en bleekselderij toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, olijven, azijn en suiker toe en schep af en toe om. Bak alles ongeveer tien minuten totdat de groenten beetgaar zijn en breng op smaak met zout en peper.

Voeg als laatste de pijnboompitten, rozijnen en kappertjes toe. Garneer met de blaadjes basilicum.

Rooster het staartstuk op de barbecue in 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees) krokant van buiten en rose van binnen.

Bron: Proef 4 2014

Ingrediënten

500 g staartstuk
2 aubergines, in kleine blokjes
3 stengels bleekselderij, in ringetjes
2 uien, in halve ringen
4 eetlepels groene olijven, gehalveerd
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels kappertjes
1 bosje basilicum, de blaadjes
8 eetlepels olijfolie
1 eetlepel suiker
4 eetlepels balsamicoazijn
1 blikje tomatenblokjes (400 g)

Vragen?