Geroosterde aubergine met feta en kerstomaatjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi de plakken aubergine met zout en marineer ze 10 minuten in 3 eetlepels olijfolie en 1 teen geperste knoflook.

Bak ondertussen de kerstomaatjes in de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook.

Droog de aubergineplakken af met keukenpapier. rooster de plakken om en om in een grillpan of op de barbecue. druppel er wat olijfolie overheen en breng dit op smaak.

Leg op elk bordje drie plakjes aubergine, leg er de blokjes fetakaas omheen en garneer met de tomaatjes en munt.

Meng de rest van de olijfolie met citroensap en druppel het om de plakjes aubergine heen. garneer tot slot met rucola en pijnboompitjes.

Bron: Proef 4 2012

Ingrediënten

2 aubergines, in plakken gesneden
150 g fetakaas, in blokjes -
2 takjes munt, gehakt
12 kerstomaatjes
5 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
1 citroen, uitgeperst
Rucola en pijnboompitjes, als garnering