Geroosterde beenham

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de rand van de plakken ham op regelmatige afstanden 0,5 cm in om te voorkomen dat de plakken op de barbecue bol gaan staan.

Stap 2
Roer de mosterd, de honing, de tijm, wat peper en de whisky of de cognac door elkaar. (In plaats van de alcohol, kunt u ook een scheutje water nemen). Leg de plakken ham naast elkaar en bestrijk ze dun met het mosterdmengsel. Laat kort intrekken.

Stap 3
Leg de plakken ham op het ingevette rooster en laat ze niet te dicht boven het vuur kort roosteren. Let op dat ze niet verbranden. Bestrijk intussen de bovenkant dun met het resterende mosterdmengsel. Keer de plakken ham om en rooster ze nogmaals kort. Lekker met aardappelsalade en gemengde sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

600 gram beenham (plakken van circa 2 cm dik)
1 eetl. mosterd
1 eetl. honing
1 theel. tijmblaadjes
versgemalen peper
1 borrelglaasje whisky of cognac

Keukengerei

Kom