Geroosterde Kaapse kip

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Afrikaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak alvast de barbecue aan. Kook de kippenpoten 25 minuten in water. Laat uitlekken in een vergiet. Wrijf de kippenpoten in met driekwart van de gemengde kruiden, uitgeperste knoflook en veel zwarte peper. Besprenkel met wat olie.

Schil nu de butternut/pompoen en snijd deze in grove stukken. Wrijf aluminiumfolie in met wat olijfolie en pak hier de butternut in.

Pof het pakket 40 minuten op de kolen van de braai. In de laatste 15 minuten ook de kip grillen op de barbecue (braai). Controleer of deze goed gaar is, want
de kip mag niet rauw blijven. Je kunt dat checken door in de kip te prikken; helder vleessap duidt op gaar vlees.

Nu de butternut uitpakken, prakken en bestrooien met het restant van de kruiden, peper en grof zout. Schenk er zure room over en serveer met de kip.

Bron: Proef...nr.4 2009

Ingrediënten

4 kippenpoten
1 butternut-pompoen (of een andere pompoen)
3 teentjes knoflook
2 theelepels venkelzaad2 theelepels koriander
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel chilipoeder
4 eetlepels olijfolie
1 dl zure room

Keukengerei

Barbecue Aluminiumfolie

Vragen?