Geroosterde kalfslever met sinaasappel en olijven

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de lever op kamertemperatuur komen. Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de plakken lever aan beide kanten dun met olie en rooster ze in circa 4 minuten per kant goudbruin. De lever moet van binnen nog net ros? zijn en de juiste tijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Keer de plakken op de helft van de tijd een kwart slag, zodat ze een mooi ruitjespatroon krijgen. Bestrooi de plakken lever met wat zout en peper. (De lever kan ook op de barbecue worden geroosterd).

Stap 2
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd hem in dunne plakken. Druppel het uitgelopen sap over de plakken geroosterde lever. Bestrijk de sinaasappelplakken met olie en rooster ze in de grillpan tot ze een streepjespatroon hebben. Leg ze met de geroosterde kant naar boven op de lever en garneer met de olijven. Lekker met pasta of rijst en sperzieboontjes of broccoli.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

2 plakken kalfslever van crica 150 gram per stuk
olie om te bestrijken
zout en versgemalen peper
1 grote sinaasappel
circa 10 zwarte olijven

Keukengerei

Grillpan