Geroosterde lamskoteletjes met auberginekaviaar

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet een heteluchtoven op 180 ˚C.

Snijd de aubergines in de lengte doormidden en begiet de helften met olijfolie. Strooi er zout en peper over en de helft van de tijmblaadjes. Rol ze strak in aluminiumfolie en leg de pakketjes een half uur in de oven tot ze gaar zijn. Bestrijk de tomaatjes met wat olijfolie en laat ze het laatste kwartier meegaren.

Haal het folie van de aubergines af en hak de aubergines met een groot mes tot een puree. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe.

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Smeer de koteletjes in met olijfolie, gekneusde knoflook, tijm en rozemarijn.

Rooster de koteletjes om en om in de grillpan totdat deze mooi ros? zijn.

Leg de tagliatelle op een verwarmd bord, daarnaast de auberginekaviaar en als laatste de koteletjes. Druppel er een beetje olijfolie over. Garneer met de kleine trostomaatjes.

Bron: Proef...nr. 3 2010

Ingrediënten

12 lamskoteletjes
4 teentjes knoflook (2 gekneusd, 2  fijngehakt)
3 takjes tijm (alleen de blaadjes)
2 takjes rozemarijn (alleen de naalden)
3 eetlepels olijfolie
2 aubergines
400 g tagliatelle (gedroogde pasta)
4 takjes met trostomaatjes

Keukengerei

Heteluchtoven