Geroosterde lamsrack met pompoen en saffraanrijst

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de rijst met saffraan gaar.

Rooster de lamsracks op de barbecue of onder de grill in ca. 12 tot 15 minuten om en om rose.

Maak van aluminiumfolie vier pakketjes met pompoenplakjes, rozemarijn, zeezout en olijfolie. leg de pakketjes op de barbecue of onder de grill en rooster ze tot de pompoen gaar is.

Bestrooi de lamsracks met zeezout en peper en serveer ze met de pompoen en rijst. garneer het geheel met amandelen en waterkers.

Bron: Proef 4 2012

Ingrediënten

2 lamsracks (500 g)
1 takje rozemarijn
400 gram snelkookrijst
4 saffraanblaadjes
Zeezout
1 eetlepel olijfolie
Handje geroosterde amandelen
Bakje waterkers (100 g)
500 g pompoen, geschild en in repen gesneden