Geroosterde paprika gevuld met pilav van rijst en kip

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220?C. Leg de paprika’s op een bakplaat en bestrijk ze rondom met een beetje van de olie. Laat de paprika’s in de hete oven 30 minuten roosteren en keer ze af en toe om. Zet ondertussen de drumsticks op met de bouillon, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 20 minuten stoven tot het kippenvlees gaar is. Haal de kippenpoten uit de bouillon en laat ze afkoelen. Bewaar de bouillon. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat staan tot verder gebruik.

Stap 2
Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig, voeg de saffraan en rijst toe en roerbak een minuut mee. Blus de rijst met de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat in een afgesloten pan in 10 minuten gaar koken. Zet het vuur uit en laat de rijst even staan. Haal de paprika’s uit de oven en draai de temperatuur terug naar 150?C. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en snijd de zaadlijst voorzichtig weg. Pel het gare kippenvlees van de botjes. Vermeng de rijst met het vlees, amandelen en gehakte peterselie. Breng de pilav eventueel verder op smaak met zout en peper.

Stap 3
Vul de paprika’s met de pilav en zet ze rechtop in een ovenschaaltje. Laat ze nog 15 minuten in de oven doorwarmen. Lekker met een salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

6 gekruide drumsticks
4 rode paprika's
3 el olijfolie
1/2 l kippenbouillon of bouillon van groentetablet
50 g amandelen, gehakt
1 grote ui, gesnipperd
1 mespunt saffraandraadjes of poeder
175 g witte snelkookrijst
2 el gehakte peterselie
zout en peper

Keukengerei

Kookpan Koekenpan Hapjespan Ovenschaal