Geroosterde ribeye met piccalilly van rode ui

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 50 graden.

Besmeer de ribeye met
olijfolie,
zout en peper en gaar
hem een uur in de oven. Zet
ondertussen
de barbecue aan.

Haal het vlees uit de oven en
bak het in 10 tot 15 minuten
rondom bruin op de barbecue.

Maak ondertussen de
piccalilly:
breng de azijn met
100 milliliter
water aan de kook.
Kook hierin de uien 5 minuten.
Maak een mengsel van de
bloem, suiker,
zout, kerrie,
mosterd
en het korianderzaad.
Schenk al roerende het uienmengsel
hierbij. Doe het geheel
terug in de pan en laat het nog
2 minuten koken. Vervolgens af
laten koelen.

Snijd de ribeye in mooie
plakken.Serveer ze met de
piccalilly
en lekker brood.

Ingrediënten

750 g ribeye, aan een stuk
3 eetlepels olijfolie
4 rode uien, in halve ringen
100 ml wittewijnazijn
15 g bloem
3 eetlepels suiker
1 theelepel zeezout
Halve eetlepel kerriepoeder
Halve eetlepel dijonmosterd
1 theelepel korianderzaad