Geroosterde speklapjes teriyaki

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng de sake, sojasaus en suiker aan de kook en laat 2 minuten pruttelen. Laat de marinade al roerende afkoelen en wentel de speklapjes erdoorheen. Verwarm de ovengrill voor en leg de speklapjes op een rooster midden in de oven. Zet de ovendeur op een kiertje en rooster de speklapjes circa 5 minuten of tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Draai ze om en rooster ze nog eens 5 minuten. Leg ze op een plank, bestrooi ze met bosui en sesamzaad en snijd ze in schuine dikke plakken. Lekker met sugarsnaps.

Bron: Koken met de Keurslager

Ingrediënten

4 speklapjes van 150 g p.stk.
1 dl sake of droge sherry
1 dl Japanse sojasaus
1 el suiker
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el geroosterd sesamzaad

Keukengerei

ovengrill