Geroosterde varkens- T-bonesteak met mintboter

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

We beginnen met de mintboter. Meng de munt door de zachte boter en voeg wat zeezout en peper toe. Schep de boter op een stuk plasticfolie en rol er een worstje van. Laat dit opstijven in de vriezer.

Verhit de grillpan. Bestrooi de T-bonesteaks met zout en peper en gril deze om en om in 7 minuten gaar.

Leg de T-bonesteaks op een voorverwarmd bord. Snijd de mintboter in plakjes en leg deze op de T-bonesteaks. Door de warmte van het vlees smelt de boter.

Bron: Proef...nr. 2 2010

Ingrediënten

4 varkens-T-bonesteaks (haaskarbonade),
8 aardappels (geschild en met zout gekookt),
4 grote witlofstronken (gebakken in margarine),
60 g zachte boter,
4 takjes munt (fijngehakt)

Keukengerei

Grillpan, voorverwarmd bord