Geroosterde varkenshaasmedaillons met kleurige groenten

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Blancheer de groenten, niet te lang, in kokend water en begin hierbij met de worteltjes.
Smelt de boter met de olijfolie en smoor hierin de groenten verder (beet)gaar. Breng het op smaak met peper en zout.

Verwarm een grillpan of ?plaat gloeiend heet of zorg dat de barbe?cue heet is.
Rooster de varkens?haasmedaillons in 5 minuten bruin en van binnen net (niet) gaar.

Serveer de groenten met het vlees.

Bron: Proef 5 2012

Ingrediënten

500 g varkenshaas, in plakken van 2,5 cm
250 g broccoliroosjes
250 g bloemkoolroosjes
250 g kleine worteltjes
Klontje roomboter
Scheutje olijfolie