Gestoofde Thaise Lamsschenkel

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd alle kruiden en groenten (behalve de 2 teentjes knoflook en de koriander) zeer fijn en bak ze even aan in wat zonnebloemolie (laat het niet te veel kleuren). Bestrooi de schenkels met peper en zout en bak ze even mee. Blus af met de bouillon en de ketjap (bewaar 3 eetlepels) en laat ze in 3 uurtjes gaar sudderen. Haal de schenkels uit het vocht en zeef het vocht. Bewaar een kopje vocht en kook de rest in tot de gewenste dikte. Hak de koriander fijn en pers de knoflook. Presenteer de schenkel als op de foto. Serveer er de saus bij en garneer met de overige koriander en wat atjar en kroepoek. Zet de rijst net onder met water en voeg er wat zout aan toe. Kook de rijst gaar. Laat als het water verdampt is de rijst nog even met de deksel staan zonder vuur. Verwarm de schenkels in het bewaarde kopje vocht en maak de saus warm. Voeg de knoflook en 3 eetlepels ketjap en de helft van de koriander toe aan de saus.

Let op: Schenkel is niet altijd voorradig dus bestel je schenkels tijdig bij de Keurslager.

Bron: Proef 1-2009

Ingrediënten

4 lamschenkels (of kalkoenschenkels)
100 g verse gember (geschild)
8 teentjes knoflook
2 stengels sereh (of 1 eetlepel sereh poeder)
5 dl lamsbouillon (eventueel runderbouillon)
5 dl ketjap (ketjap manis)
1 eetlepel gesneden korianderblad
1 rode peper
2 eetlepels zonnebloemolie
150 g Pandan rijst
Atjar tjampoer
Kroepoek