Gestoofde varkenswang met speculaas

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de varkenswangen met de gesnipperde ui kort aan alle kanten in wat hete boter.

Bestrooi ze met de bloem en bevochtig ze met de kalfsfond en de trappist. Voeg de speculaas toe.

Laat de stoverij 2 uur zacht sudderen tot het vlees gaar is. Voeg na een uur de 3 soorten paprika?s en bosuitjes toe.

Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Bron: Proef nr 7 2014

Ingrediënten

1,25 kilo varkenswangen
2 uien, gesnipperd
2 eetlepels bloem
Boter
1 flesje trappistenbier
250 ml kalfsfond
6 speculaaskoekjes
1 rode, gele en oranje puntpaprika, in blokjes
3 bosuitjes, in ringetjes